Kuratórium és Felügyelőbizottság

Az Aranyág Alapítvány kezelője és legfőbb döntéshozó szerve a Kuratórium.

Az Aranyág Alapítványhoz érkező adományok kórházak, klinikák, egyéb egészségügyi tevékenységet végző intézmények által küldött pályázatok alapján jutnak el támogatottjainkhoz. Öttagú kuratórium hoz döntést a befolyt adományokról. A beérkező igények és szakmai szempontok figyelembevételével kapják meg a célintézmények a jótékony adományozók támogatását. Az átutalt összegek pályázatban megjelölt felhasználásáról az intézmények elszámolást nyújtanak be.

A Kuratórium elnöke:


Donáth László
evangélikus lelkész

Kuratóriumi tagok:

Dr. Békefi Dezső
főorvos

Gyermekorvos vagyok, a tatabányai Szent Borbála Kórház nyugalmazott osztályvezető főorvosa. Fő érdeklődési területem: újszülött gyógyászat, intenzív ellátás és diabetológia.

 

 


Dr. Szentannay Margit
főorvos

 

Gyermekgyógyász szakorvos, társadalom orvostan szakorvosa, egészségügyi menedzser. Tíz évig mint gyermekgyógyász dolgoztam kórházban és gyermekkörzetben,ezután az egészségügy különböző területein vezető voltam (anya-gyerekvédelmi megyei orvos, megyei kórház főigazgató főorvos helyettes, rendelőintézeti igazgató főorvos) végül az Egészségügyi Minisztériumban  dolgoztam főosztályvezető helyettesként. Innen mentem nyugdíjba. Érdeklődési területem: egészségügyi szervezés, vezetés-elmélet és gyakorlat.

 

Dr. Erős Gyuláné
Prof.
Dr. Bodánszky Hedvig

professzor

 

Csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos, gastroenterológus. Egyetemek: SOTE; St. Mary’s Paddington Medical School – London; Mount Sinai School of Medicine – New York. Tíz éven keresztül a Magyar Gasztroenterológiai Társaság gyermek gasztroenterológiai szekciójának főtitkára, ESPGAN vezetőségi tagja. A New York-i Tudományos Akadémia tagja.


Prof. Dr. Oláh Éva professzor

 

Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi
centrum Gyermekgyógyászati Intézete professzora,
a Klinikai Genetikai Központ szakmai igazgatója,
gyermekgyógyász, genetikus, az orvostudomány
doktora. Fő érdeklődési területe a veleszületett
rendellenességek és genetikai betegségek,
valamint a rosszindulatú betegségek (leukémia)
genetikai eltéréseinek tanulmányozása.

 


Dr. Sólyom Enikő

Dr. Sólyom Enikő kandidátus, egyetemi docens, főiskolai tanár. 20 éven át vezette a miskolci Velkey László Gyermekegészségügyi Központot.
Közel 50 éves orvosi pályája során a gyermekgyógyászaton belül számos területen fejtett kis szakmai, szakmapolitikai tevékenységet, és szolgálta Borsod-Abaúj-Zemplén megye gyermek beteg ellátásának, prevenciójának, a gyermekegészségüggyel kapcsolatos oktatásának ügyét. A Gyermekgyógyászati (1992-2009) és a Klinikai Genetikai (2004-2011) Szakmai kollégiumokban is dolgozott. Irodalmi munkássága a gyermek-gasztroenterológia, az endokrinológia a veleszületett anyagcsere-betegségek, táplálkozás és a lipidológia kérdéskörét érinti.

Az alapítvány működését felügyelő bizottság ellenőrzi, melynek tagjai:

Pulai Katalin

közgazdász, mérlegképes könyvelő

Dr. Boros Péter

 

Koczor Zoltánné

 

Dr. Somogyi Andrea

orvos